Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA plukker ut folk

Ifølge opposisjonspolitikeren Ahmad Chalabi har USA plukket ut 43 irakiske ledere som skal delta på et møte om landets framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte lederen for Den irakiske nasjonalkongressen (INC) sier under et intervju med nyhetsbyrået Reuters at 14 av de 43 er tidligere eskil-irakere, mens 29 befinner seg i Irak.

Møtet skal finne sted lørdag på flyplassen Ali ibn Abi Talib utenfor Nassiriya, ifølge Chalabi.

Også USAs visepresident Dick Cheney kunngjorde at møtet vil bli holdt lørdag, men det kan også bli senere alt etter hvordan sikkerhetssituasjonen er mot helgen.

Også stedet for møtet kan bli endret dersom sikkerheten ikke er tilstrekkelig, opplyser utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher.

Tre amerikanske tjenestemenn skal lede møtet.

Den viktigste sjiamuslimske gruppen, Det høyeste råd for den islamske revolusjonen i Irak (SCIRI), har allerede varslet at den kommer til å boikotte møtet.

Saddam Husseins kontroll over Irak smuldrer opp, og onsdag tok amerikanske stridsvogner seg inn i hjertet av Bagdad. Der samarbeidet også flere hundre irakere og invasjonsstyrker om å rive en av de mest symbolske statuene av den irakiske diktatoren gjennom de siste 24 årene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media