USA: Politimann siktes for drap som ble fanget på video

Skjøt mann i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hvit politimann i South Carolina er siktet for drap etter at en svart mann ble skutt og drept, tilsynelatende i ryggen mens han løp.

Drapet skjedde i North Charleston og ble fanget opp av en forbipasserendes mobilkamera.

Den 33 år gamle politimannen avfyrer åtte skudd mot offeret, 50 år gamle Walter L. Scott, som løper bort fra ham, viser videoen som blant andre The New York Times har publisert.

Etter at videoen dukket opp tirsdag, kunngjorde ordføreren i North Charleston at politimannen Michael T. Slager siktes for drap. Samtidig har både FBI og det amerikanske justisdepartementet åpnet separate etterforskninger av hendelsen.

Slager har hevdet at han fryktet for sitt eget liv. Politimannen fortalte at Scott tok fra ham elektrosjokkvåpenet under et basketak som oppsto etter at Slager stanset bilen hans på grunn av en ødelagt baklykt. Ifølge videoen var hendelsesløpet annerledes, og Scott ser ut til å være ubevæpnet når han blir skutt.

(NTB)


SKJØT MANN: Politimannen Michael Thomas Slager er siktet etter at han skjøt og drepte en mann. Det hele ble fanget av et videokamera. Foto: EPA/CHARLESTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE
SKJØT MANN: Politimannen Michael Thomas Slager er siktet etter at han skjøt og drepte en mann. Det hele ble fanget av et videokamera. Foto: EPA/CHARLESTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE Vis mer