USA produserer anthrax

Det amerikanske forsvaret innrømmer at de produserer miltbrannbakterier, men benekter at de savner noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret i USA bekrefter i dag at de har produsert små mengder anthrax-bakterier i årevis. Til FBI benkter de at noe er savnet fra deres lagre.

CNN melder at det er første gang det amerikanske forsvaret har innrømmet at de fremdeles prouserer anthrax, 32 år etter at daværende president Richard Nixon stengte USAs biologiske våpenprogram.

Forsvaret bekrefter nå at FBI har undersøkt Dugway-anlegget i Utah i forbindelse med etterforskningen etter anthrax-angrepene i USA.

I en pressemelding sier det amerikanske forsvaret at de har kontroll med all anthrax som har vært oppbevart og produsert ved anlegget.

Jakter på smittekilden

FBI jakter fremdeles på opphavet til anthrax-smitten som har rystet USA. Siden midten av september er fem mennesker døde som følge av kontakt med miltbrannbakterier. Tre av de døde var postansatte som kom i kontakt med det dødelige innholdet i brevene.

Det amerikanske forsvaret sier de samarbeider med FBI, men ønsker ikke å kommentere etterforskningen.

I pressemeldingen sier forsvaret at de har en et godt system for å hindre at biologisk materiale forlater anlegget. De hevder at de kun har laget små mengder anthrax i forbindelse med forskning for å finne måter å avsløre miltbrann-bakterier i luft på. Forsvaret opplyser at denne forskningen ble trappet kraftig opp etter Gulf-krigen.

Forsvaret hevder at de sendte anthrax til Fort Detrick i Maryland hvor forskerne ville ufarliggjøre virkestoffene i antrhax før de sendte bakteriene tilbake til Dugway hvor testene ble gjennomført.

Dugway forskningsstasjon ligger 15 mil sør for Salt Lake City i et tynt befolket område.