USA raser etter at Alton Sterling døde under pågripelse. Nå etterforsker FBI saken

- Mildt sagt forstyrrende, sier guvernør om filmen som viser Sterlings siste sekunder.

BLE DREPT: Alton Sterling ble drept under en pågripelse tirsdag. Nå etterforskes de to mennene som utførte pågripelsen. Foto: Alton Sterling via Social Media/Handout via Reuters
BLE DREPT: Alton Sterling ble drept under en pågripelse tirsdag. Nå etterforskes de to mennene som utførte pågripelsen. Foto: Alton Sterling via Social Media/Handout via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble 37 år gamle Alton Sterling skutt og drept utenfor en dagligvarehandel i Louisianas delstatshovedstad Baton Rouge.

Dagen etter er ansiktet hans å se overalt i de store amerikanske mediene.

Årsaken er en video som tilsynelatende viser at Sterling blir skutt under en arrestasjon, på tross av at politimennene allerede har lagt ham i bakken.

FBI inn i etterforskningen

CNN skriver at det amerikanske justisdepartementets avdeling for sivile rettigheter har satt i gang en etterforskning på hendelsen.

Også FBI kommer til å etterforske handlingene til de to politimennene. De to har blitt suspendert etter at Sterling ble skutt og drept.

- Jeg planlegger ikke å trekke meg, sier politisjef Carl Dabadie, ifølge CNN, før han legger til at politiet i byen akter å komme til bunns i hendelsene som startet med at politiet fikk inn en nødtelefon klokka 00.35 lokal tid.

Den dreide seg om at en person stod utenfor kjeden Triple S Food Mart, og truet folk med en pistol, mens han solgte CD-plater.

Filmet pågripelsen

Pågripelsen endte med at Sterling ble skutt, mens en forbipasserende filmet hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer