Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA roser norsk Krekar-utvisning

USA roser den norske regjering for avgjørelsen om å utvise mulla Krekar. Samtidig vil USA svarteliste Krekars organisasjon Ansar al-Islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Boucher i det amerikanske utenriksdepartementet sier USA også vil be FN føre Ansar al-Islam opp på verdensorganisasjonens liste over grupper som medlemslandene kan aksjonere mot.

Boucher sier at USA er glad for den norske beslutningen om å utvise mulla Krekar.

- Vi mener det er en riktig avgjørelse. Vi støtter den, sier den amerikanske pressetalsmannen.

- Vi har sterk interesse av å forsikre oss mot at folk som kan knyttes til terrorisme, ikke blir i stand til å tilrettelegge for terroraksjoner, påpeker han.

Boucher legger til at USA vil fortsette å interessere seg for Krekar, som nå har søkt om politisk asyl i Nederland og er ettersøkt i Jordan.

Utenriksminister Colin Powell diskuterte Krekar-saken med sin norske kollega Jan Petersen i forrige måned og har brukt Ansar al-Islam som et eksempel på en forbindelse mellom al-Qaida og Saddam Hussein.

Verken USA eller noen andre har klart å dokumentere en slik tilknytning.

Den amerikanske regjeringen tok torsdag skritt for å fryse Ansar al-Islams kontoer i amerikanske banker, dersom det finnes noen slike kontoer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media