USA: Russland sender flere soldater til Ukraina-grensen

Utplassert et «betydelig antall» soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russland har utplassert et «betydelig antall» soldater i grenseområdene mot Ukraina, opplyser en amerikansk tjenestemann fredag, ifølge NTB.

Ifølge tjenestemannen er det også registrert et stort antall stridsvogner i et område sørvest i landet.

Ifølge amerikanske etterretningsopplysninger er utstyret og soldatene en del av Moskvas plan om å gå inn med aktiv støtte til separatistopprøret i Ukraina.

- Moskva er overrasket over beskyldningene om at dette er troppeforflyttelser for å bygge opp det militære nærværet mot den ukrainske grensa, sa Dmitry Peskov, som er pressetalsmann for Kreml.

Han mener at dette er sikkerhetstiltak som er varslet både til tyske og brittiske myndigheter.

- Grensen blir krenket flere ganger, så dette er et tiltak for å styrke vaktholdet av grensa. Dette er varslet, og en direkte ordre fra president Vladimir Putin, sa han ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Amerikanske myndigheter har den siste uken intensivert diskusjonene med EU om sanksjoner mot Russland, og med opplysningene om at enda mer russisk militært materiell og personell er på vei mot grenseområdene, blir samtalene trappet ytterligere opp.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer