Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA så på pakistansk etterretning som terrorister

Sammenliknes med Taliban, Hamas og Hizbollah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en hemmeligstemplet liste over terrorister og terrortilknyttede grupper fra 2007, er ISI oppført sammen med rundt 70 andre, blant dem Taliban, Hamas, Hizbollah og iransk etterretning.

Listen er å finne på et notat fra USAs omstridte fangeleir i Guantanamo-basen på Cuba, og den avdekker hvilken dyp mistro som lenge har rådet mellom Washington og Islamabad.

USA har gjentatte ganger utpekt Pakistan som en av sine viktigste allierte i kampen mot terrorisme, og CIA har lenge samarbeidet tett med ISI.

Guantanamo-notatet slår likevel fast at de som på slutten av 1990-tallet og fram til 2003 hadde kontakt med ISI, også kunne mistenkes for å ha bånd til Taliban og al-Qaida.

USAs forsvarssjef Mike Mullen besøkte senest i forrige uke Islamabad og slo der fast at USA ser med lite blide øyne på ISIs vedvarende kontakt med det al-Qaida-tilknyttede Haqqani-nettverket i Afghanistan.

Avhørsdokumenter fra Guantanamo-leiren, som WikiLeaks har fått tilgang til, viser også hvordan ISI skal ha bistått al-Qaida-medlemmer med å flykte fra Afghanistan.

ISI anklages også for å undergrave president Hamid Karzai i Afghanistan, blant annet ved å yte økonomisk støtte til opprørerne i landet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media