Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA-sanksjoner mot våpensalg til Iran og Syria

USA innførte fredag sanksjoner mot 24 utenlandske selskaper som angivelig har solgt våpen til Iran og Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA innførte fredag sanksjoner mot 24 utenlandske selskaper som angivelig har solgt våpen til Iran og Syria.

På lista var selskaper både i Kina og Russland, og vedtaket møtte kraftige russiske protester.

I tillegg blir selskaper og enkeltpersoner i Iran, Sudan, Syria, Pakistan, Malaysia, Mexico og Nord-Korea rammet av sanksjonene.

For enkelte selskaper, som iranske og nordkoreanske, har sanksjonene bare symbolsk virkning. For andre kan de virke hemmende på det internasjonale våpenmarkedet.

Det russiske Rosoboronexport protesterte da også raskt, og karakteriserte sanksjonene som et konkurransevridende tiltak.

Ifølge sanksjonslovene for Iran og Syria skal ikke amerikanske myndigheter handle med selskaper, regjeringer eller enkeltpersoner som leverer masseødeleggelsesvåpen eller annen avansert våpenteknologi til de to landene.

Fredagens sanksjonsvedtak spesifiserer ikke hvilke salg eller leveranser som forårsaket sanksjonene.

(NTB)

SANKSJONER: Selskaper, regjeringer eller enkeltpersoner som leverer masseødeleggelsesvåpen eller annen avansert våpenteknologi til Iran og Syria får nå ikke lenger handle med USA. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SANKSJONER: Selskaper, regjeringer eller enkeltpersoner som leverer masseødeleggelsesvåpen eller annen avansert våpenteknologi til Iran og Syria får nå ikke lenger handle med USA. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!