TILBAKESLAG: President Barack Obama kaller IS' erobring av Ramadi i Irak et «taktisk tilbakeslag» og mener USA ikke taper krigen mot ekstremistgruppa. Foto: Polaris / NTB Scanpix
TILBAKESLAG: President Barack Obama kaller IS' erobring av Ramadi i Irak et «taktisk tilbakeslag» og mener USA ikke taper krigen mot ekstremistgruppa. Foto: Polaris / NTB ScanpixVis mer

USA sender 2000 raketter til Irak i neste uke. Nå skal IS slås tilbake

Foreløpig ingen bakkestyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA sender 2.000 antitankraketter til Irak neste uke, ifølge Pentagon.

Leveransene av stridsvogner og våpen er tolket som en spontanreaksjon på Den islamske statens overtakelse av provinshovedstaden Ramadi.

Pentagon-talsmann oberst Steve Warren sier rakettene av typen AT-4 er egnet til å stanse kjøretøy fylt av sprengstoff. Ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) brukte blant annet bomber i pansrede bulldosere da de erobret Ramadi forrige helg.

Til og med onsdag var det bare planlagt å sende 1.000 slike våpen til Irak

«Tilbakeslag» President Barack Obama kaller IS' erobring av Ramadi i Irak et «taktisk tilbakeslag» og mener USA ikke taper krigen mot ekstremistgruppa.

Uttalelsene kommer i et intervju med nyhetsmagasinet The Atlantic.

Siden august 2014 har en koalisjon ledet av USA angrepet mer enn 6.000 mål i Irak og Syria fra lufta. Målet har vært å svekke ekstremistgruppa Den islamske staten (IS).

Obama har så langt ikke satt inn bakkestyrker i Irak, etter å ha ført en lang og brutal krig i landet etter at Saddam Hussein ble styrtet. Den militære fiaskoen i Ramadi har imidlertid sådd ny tvil om den amerikanske strategien og troverdigheten til den irakiske sentralregjeringen.

Obama peker på manglende trening og forsterkninger til Iraks egne sikkerhetsstyrker som årsaker til nederlaget i Ramadi.

(NTB)