Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA sender avanserte krigsfly til Golfen

WASHINGTON (NTB-Reuters): USA vil ventelig sende forsterkninger til Golfen for å øke beredskapen i tilfelle et angrep mot Irak. Det er aktuelt å sende ytterligere jagerfly av typen F-117A, som ikke lar seg oppdage på radar, og muligens flere tusen soldater, opplyste forsvarskilder i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenestemennene sa det ikke var tatt noen endelig avgjørelse om å sende flyene, men at det trolig vil skje. General for marinekorpset, Anthony Zinni, leder for det amerikanske sentralkommandoen, har bedt om ytterligere seks F-117A-fly, i tillegg til de seks som allerede er stasjonert i Kuwait.

USA har en styrke på nesten 325 krigsfly i Golfen, herunder 100 om bord på to hangarskip. Krigsflåten rår også over krysserraketter som kan sendes mot Bagdad, hvis USA velger å gå til aksjon.

Troverdig

Pentagon-tjenestemenn sa hæren vurdere å sende 2.000 soldater til Kuwait, i tillegg til de 1.500 som allerede er der som ledd i en militærøvelse.

Forsvarsminister William Cohen sa i går at USA etter hans oppfatning har en troverdig slagkraft i Golfen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!