Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA sender bombefly over Sør-Korea

B-52.

B-52: Et amerikansk bombefly av typen B-52 fløy søndag over Sør-Korea, som er USAs allierte. Bildet er tatt ved en annen anledning Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
B-52: Et amerikansk bombefly av typen B-52 fløy søndag over Sør-Korea, som er USAs allierte. Bildet er tatt ved en annen anledning Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amerikansk bombefly av typen B-52 fløy søndag over Sør-Korea, som er USAs allierte.

- Flyturen i dag demonstrerer alliansens styrke og kapasitet, sier den amerikanske general Curtis Scaparrotti, som er ansvarlig for de amerikanske styrkene i Sør-Korea.

Bombeflyet, som er stasjonert i Guam, fløy sammen med et amerikanske og et sørkoreansk jagerfly, opplyser det amerikanske militære.

- I forsvar Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at onsdagens prøvesprengning var selvforsvar mot USAs trussel om atomkrig.

- Prøvesprengningen av hydrogenbomben var i selvforsvar for å sikre fred på den koreanske halvøya og regional sikkerhet fra faren for atomkrig forårsaket av USA-ledede imperialister, sier Kim Jong-un søndag ifølge landets offisielle nyhetsbyrå, KCNA. 

Det var onsdag at Nord-Korea kunngjorde at landet har testet en hydrogenbombe. Påstanden er blitt avvist av etterretningskilder i flere land, som mener det trolig var snakk om en atombombe. 

- Legitim rett Nord-Koreas leder understreker at prøvesprengning er en suveren stats legitime rett, og en handling som ikke kan kritiseres. Uttalelsene er i tråd med andre kommentarer fra myndighetene de siste dagene som legger vekt på selvforsvar, men dette er første gang Nord-Koreas leder uttaler seg etter den kjernefysiske prøvesprengningen.

USA hevder å ikke ha plassert atomvåpen i Sør-Korea, men har de siste dagene vært i samtaler med Sør-Korea om å stasjonere strategiske våpen sør for grensa, som kan inkludere bombefly med kjernefysisk kapasitet og en atomdrevet ubåt. Fredag skrudde Sør-Korea på de mye omtalte propagandahøyttalerne ved grensen til Nord-Korea.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media