Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA sender soldater for å lære opp syriske opprørere

Alt for lite, og for seint, mener kritikerne.

FRAGMENTERT GJENG:  Medlemmer av den syriske opposisjonshæren er avbildet i al-Breij-området i den nordlige byen Aleppo. Meldinger sier at de nå har tatt tilbake deler av området fra Bashar al-Assads folk. Før borgerkigen i Syria var Aleppo landets økonomiske sentrum, men siden 2012 har kampene herjeg i byen. Foto: Fadi al-Halabi/Afp/Scanpix
FRAGMENTERT GJENG: Medlemmer av den syriske opposisjonshæren er avbildet i al-Breij-området i den nordlige byen Aleppo. Meldinger sier at de nå har tatt tilbake deler av området fra Bashar al-Assads folk. Før borgerkigen i Syria var Aleppo landets økonomiske sentrum, men siden 2012 har kampene herjeg i byen. Foto: Fadi al-Halabi/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarsdepartementet i USA har bestemt å sende 400 soldater og hundrevis av støttepersonell for å lære opp de moderate opprørssoldatene i kampen mot terrorgruppa IS, den såkalte islamske staten, i Irak, melder BBC.

Det er ikke klarlagt hvor troppene vil bli utstasjonert, men Tyrkia, Qatar og Saudi Arabia har sagt at de kan operere fra deres landområder.

USA har som mål å trene mer enn 5000 syriske soldater årlig, i en periode på tre år. Offentliggjøringen kommer etter at amerikanske ledere har møtt ledere for den syriske opposisjonen i Istanbul, Tyrkia.

USA håper at opplæringen av opprørssoldatene vil gjøre dem mer effektive i kampen mot de IS-militante.

I løpet av de siste månedene har USA vært langt mer aktiv i kampen mot IS. De har allerede sendt 3000 soldater for å trene opp irakiske og kurdiske styrker, i tillegg til å ha bombet en rekke IS-mål de  siste månedene.

Kritikerne sier at opplæringen kommer alt for seint, og at den er i for liten skala hvis målet er å få syriske opprørssoldater til å bli mer effektive i kampen mot IS. USA mener at IS har så mange som 31500 soldater.

Den syriske opprørshæren er en svært fragmentert og uoversiktlig gruppe. Mange frykter også at noen av dem som vil få opplæring av USA kan tilhøre ekstremistgrupper. Den al-Qaida-tilknyttede al-Nusra-gruppa er en av dem.

Det er flere år siden den frie syriske hæren bønnfalt USA og vesten om å hjelpe dem i kampen mot Bashar al-Assad. I alt kaoset som hersket på bakken, bygget IS seg opp. I dag kontrollerer IS store landområder i både Syria og Irak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media