USA sender ytterligere 35.000 soldater til Golfen

USA skal sende ytterligere 35.000 soldater til Persiabukta, opplyste en tjenestemann i det amerikanske forsvaret fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med i den nye styrkeoppbyggingen forsvarsminister Donald Rumsfeld har gitt klarsignal til å sende, er marinesoldater og jagerfly.

- Vi kommer til å utplassere styrker og utstyr for å være forberedt, sier tjenestemannen, som vil være anonym.

Tidligere har 7.000 marinesoldater fått beskjed om at de sendes til Golfen. til sammen har USA allerede om lag 60.000 soldater i området.

General Jim Jones, sjef for marinesoldatene, sa denne uken at den amerikanske styrkeoppbyggingen i Golfen vil inkludere mellom 65.000 og 70.000 marinesoldater.

Utenriksminister Colin Powell bekreftet tidligere fredag at USA var klar og villig til å avvæpne Irak med militære midler, med eller uten FNs godkjennelse.

- Jeg synes det internasjonale samfunnet har uttrykt seg klart, sa Powell etter møte med lederen for det internasjonale atomenergibyrået, Mohammed El-Baradei.

Samtidig ba El-Baradei USA fredag om å hjelpe våpeninspektørene finne masseødeleggelsesvåpnene USA hevder Irak har. El-Baradei ba den amerikanske regjeringen dele etterretningsinformasjon om hvor inspektørene bør lete og hva de skal se etter.

President George W. Bush «har gjort det klart at vi forbeholder oss retten, i fravær av internasjonal vilje til å avvæpne Irak, til sammen med allierte avvæpne Irak», sa Powell.

(NTB-AFP)