Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA setter tidligere tysk rapper på terrorliste

USA har satt den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert på sin terrorliste. 39-åringen opptrer i en rekke propagandavideoer fra opprørsgruppa IS.

PÅ TERRORLISTE: Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert er satt på USAs terrorliste for sin tilknytning til IS. Foto: AFP PHOTO / DPA/ DI MATTI   GERMANY OUT
PÅ TERRORLISTE: Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert er satt på USAs terrorliste for sin tilknytning til IS. Foto: AFP PHOTO / DPA/ DI MATTI GERMANY OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cuspert, som holdt hiphopkonserter i Berlin med artistnavnet Deso Dogg på 2000-tallet, kaller seg nå for Abu Talha al-Almani.

Gjennom flere opptredener i Den islamske statens (IS/ISIL) videoer, har Cuspert siden blitt blant de mest kjente vestlige krigerne i opprørsgruppas rekker.

Når USA nå definerer 39-åringen som en «global terrorist», betyr det at han ilegges reiseforbud. Dessuten sperres samtlige av tyskerens kontoer som USA kontrollerer. Samtidig blir det forbudt å overføre penger til ham.

- Cuspert er emblematisk for den typen utlendinger som ISIL rekrutterer til sine rekker - individer som har deltatt i kriminelle aktiviteter i sine hjemland og som så har reist til Irak og Syria for å begå langt verre forbrytelser mot deres folk, heter det fra utenriksdepartementet i Washington.

Sist gang Cuspert dukket opp i en av IS' propagandavideoer, var i november i fjor, ifølge departementet. Der holder tyskeren tilsynelatende opp et avkuttet hode som han hevder tilhørte en mann som ble henrettet for motstand mot IS.

Cuspert flyttet til Egypt i 2012 og sluttet seg til IS i april i fjor, ifølge en tysk rapport som nyhetsbyrået DPA viser til. (NTB)