PÅ TERRORLISTE: Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert er satt på USAs terrorliste for sin tilknytning til IS. Foto: AFP PHOTO / DPA/ DI MATTI   GERMANY OUT
PÅ TERRORLISTE: Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert er satt på USAs terrorliste for sin tilknytning til IS. Foto: AFP PHOTO / DPA/ DI MATTI GERMANY OUTVis mer

USA setter tidligere tysk rapper på terrorliste

USA har satt den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert på sin terrorliste. 39-åringen opptrer i en rekke propagandavideoer fra opprørsgruppa IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cuspert, som holdt hiphopkonserter i Berlin med artistnavnet Deso Dogg på 2000-tallet, kaller seg nå for Abu Talha al-Almani.

Gjennom flere opptredener i Den islamske statens (IS/ISIL) videoer, har Cuspert siden blitt blant de mest kjente vestlige krigerne i opprørsgruppas rekker.

Når USA nå definerer 39-åringen som en «global terrorist», betyr det at han ilegges reiseforbud. Dessuten sperres samtlige av tyskerens kontoer som USA kontrollerer. Samtidig blir det forbudt å overføre penger til ham.

- Cuspert er emblematisk for den typen utlendinger som ISIL rekrutterer til sine rekker - individer som har deltatt i kriminelle aktiviteter i sine hjemland og som så har reist til Irak og Syria for å begå langt verre forbrytelser mot deres folk, heter det fra utenriksdepartementet i Washington.

Sist gang Cuspert dukket opp i en av IS' propagandavideoer, var i november i fjor, ifølge departementet. Der holder tyskeren tilsynelatende opp et avkuttet hode som han hevder tilhørte en mann som ble henrettet for motstand mot IS.

Cuspert flyttet til Egypt i 2012 og sluttet seg til IS i april i fjor, ifølge en tysk rapport som nyhetsbyrået DPA viser til. (NTB)