Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA sier nei til landminetraktat

156 andre land har vedtatt forbudet.

 OFFER:  En mann i Kabul, som har blitt offer for en av flere millioner landminer i Afghanistan etter flere tiår med krig i landet. Foto: RAFIQ MAQBOOL, AP/SCANPIX.
OFFER: En mann i Kabul, som har blitt offer for en av flere millioner landminer i Afghanistan etter flere tiår med krig i landet. Foto: RAFIQ MAQBOOL, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USA kommer ikke til å slutte seg til traktaten om forbud mot landminer.

Forbudet, også kjent som Ottawa-traktaten, ble vedtatt i 1997 og forbyr bruk, lagring og produksjon av landminer.

USA har ikke sluttet seg til traktaten og kommer heller til å gjøre det med det første.


- Ikke i stand til å oppfylle krav

 MINERYDDER:  En britisk soldat graver opp en landmine i Bagram nord for Kabuk. Eksperter regner med at det er mellom fem og sju millioner landminer i Afghanistan. Foto: RICHARDO MAZALAN, AP/SCANPIX.
MINERYDDER: En britisk soldat graver opp en landmine i Bagram nord for Kabuk. Eksperter regner med at det er mellom fem og sju millioner landminer i Afghanistan. Foto: RICHARDO MAZALAN, AP/SCANPIX. Vis mer

- Vi har gått gjennom vårt ståsted i saken og kommet fram til at vi ikke vil være i stand til å oppfylle kravene til nasjonal sikkerhet eller sikkerheten til våre venner og allierte om vi undertegner, sier talsmann Ian Kelly.

USA likevel verken produsert eller brukt landminer i de tolv årene forbudet har eksistert, men landet har dem fortsatt på lager.

156 land har vedtatt forbudet, men i tillegg til USA har stormakter som Kina og Russland til gode å slutte seg til traktaten.

(NTB-DPA).

 UTSTILLING:  Landminer samlet på en utstilling i Berlin tidligere i år. Foto: AFP/SCANPIX.
UTSTILLING: Landminer samlet på en utstilling i Berlin tidligere i år. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media