USA sikter tenåring som ville gifte seg med jihadist

Den amerikanske 19-åringen som er pågrepet for å ha støttet terrorgruppa ISIL hevder hun møtte en mann på nettet og ble overbevist om at jihad var svaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen Shannon Maureen Conley ble pågrepet i april da hun gjorde seg klar til å fly til Tyrkia. Hun skulle møte mannen hun hadde møtt på nettet, en man som kjempet i Syria, kommer det fram i rettsdokumentene.

Hun blir beskrevet som en rolig jente, som forandret seg drastisk i halvåret før hun ble pågrepet - etter at hun hadde møtt jihadistkrigeren på nettet. Han er en 32-årig tunisier som omtales som «Y.M.»

19-åringen, som er hjelpepleier, sa seg ifølge rettsdokumentene enig i å forlove seg med ham og slutte seg til ham i Syria. Der tilbød hun seg å hjelpe til med hva som helst.

Knyttet til ISIL Den tunisiske mannen skal være knyttet til gruppen ISIL, som nylig har erklært en egen muslimsk stat.

Aktor hevder at den amerikanske tenåringen sluttet seg til en hærgruppe i fjor høst for å lære seg amerikanske militærtaktikker og våpenbehandling før reisen.

- Hun sier at hun planla å fortelle familien om jihad-planene sine etter at hun hadde forlatt USA og det ikke var noe de kunne gjøre med det, heter det i en erklæring fra påtalemakten.

Ville ikke bidra humanitært 19-åringen skal også ha gjort det klart at hun ikke hadde noen planer om gjøre humanitært arbeid i landet.

- Hun følte at jihad var den eneste måten man kan gjøre opp for alle de feilene som er begått mot den muslimske verden, hevder aktor.

Kvinnen er siktet for å ha gitt støtte til en utenlandsk terrororganisasjon. Hun risikerer opp mot fem år i fengsel hvis hun blir dømt.

(NTB)