- USA skal bli sterkere enn noensinne

Obama lovte opprydning i økonomien og slutt på Irak-krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var en optimistisk, men alvorlig, president Barack Obama som i natt inntok talerstolen foran den amerikanske Kongressen, og lovte et USA som sitter i førersetet av verden.

35 dager etter innsettelsestalen skulle han overbevise mer enn 300 millioner amerikanere om at det er hold i visjonene han ble valgt på, i et land som sitter dypt i den økonomiske gjørma.

Naturlig nok så var det den økonomiske situasjonen som dominerte den 45 minutter lange talen, som dreide seg om «vanskelige og usikre tider» innenriks, inkludert kriger, miljøproblemer og et utdatert helse- og skolesystem.

Les hele talen her.

Regnskapets time- I kveld så vil jeg at alle amerikanere vet dette: Vi skal gjenoppbygge. Vi vil komme oss, og USA skal reise seg sterkere enn noensinne. Regnskapets time er kommet, og tiden er nå inne for å ta kontroll over framtiden, konstaterte Obama, som mente USA var ved et «historisk veiskille».

Presidenten skrøt av den nye krisepakke, og mente den vil skape millioner av jobber og sørge for skattelette hos 95 prosent av amerikanerne innen svært kort tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer