USA skal forfølge Den iranske revolusjonsgarden

125 000 iranere stemples som medlemmer av terrororganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld ble det kjent at USA vil føre Den iranske revolusjonsgarden opp på listen over utenlandske terroristorganisasjoner, skriver Washington Post.

Bakgrunnen er det USA oppfatter som Iran, og særlig Revolusjons- gardens, involvering i konfliktene i Irak og Afghanistan.

- Enhver som driver forretninger med disse folka må revurdere handlingene sine umiddelbart, sier en tjenestemann i den amerikanske administrasjonen, som er kjent med planene, til Washington Post. 

Frustrerte over FN

- Det øker risikoen for dem som inntil nå har ignorert sanksjonene mot iranerne. Det gjør det klart for alle hvem Revolusjons- garden og dem de gjør forretninger med virkelig er, sier han.

Flere amerikanske politikere er også frustrerte over det de mener er treghet i FN-systemet i arbeidet med en ny resolusjon mot regimet i Tehran, og atomprogrammet som president Mahmoud Ahmadinejad håper skal skaffe landet atomkraft.

Bush-administrasjonen frykter Iran vil utvikle atomvåpen med den nye teknologien.

På lista står så langt 42 organisasjoner, blant de mest kjente er al-Qaida, libanesiske Hizbollah, palestinske Hamas og Islamsk hellig krig, tamilske LTTE (Tamiltigrene) og mulla Krekars Ansar al-Islam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.