USA-skepsis til militærdomstoler

Selv om oppslutningen om president George W. Bush fortsatt er høy, er mange skeptiske til planene om militære domstoler for terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en meningsmåling i New York Times og CBS News tirsdag, er den største bekymringen til 45 prosent av de spurte at myndighetene vil innføre lover som innskrenker borgernes rettigheter.

På den annen side er 43 prosent av de spurte redde for at lovene ikke ville bli strenge nok.

Tallene viser en opinionsendring siden begynnelsen av desember, da en måling i Newsweek viste at bare 11 prosent da mente at Bush gikk for langt i å innskrenke borgerrettighetene etter terrorangrepene 11. september.

De fleste av de spurte - 62 prosent - er ikke bekymret for at endringene skal berøre dem, men en tredel uttrykker likevel tvil. 40 prosent mener det er riktig å stille terrorister for militære domstoler, mens 51 prosent mener det er feil.

Oppslutningen om Bush som president er fortsatt høyt. 86 prosent av amerikanerne støtter ham, mens bare 9 prosent ikke gjør det. 75 prosent støtter hans utenrikspolitikk, og 60 prosent støtter den økonomiske politikken, trass i at landet formelt er rammet av nedgangstid er.

(NTB)