STRENGERE: Amerikanske myndigheter trapper opp sikkerheten på flyplasser i Europa. Foto: VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet
STRENGERE: Amerikanske myndigheter trapper opp sikkerheten på flyplasser i Europa. Foto: VEDLOG/HANS ARNE DagbladetVis mer

USA skjerper sikkerheten ved flyplasser i Europa

USA skjerper sikkerhetstiltakene ved flyplasser i land som har direkteflyginger til amerikanske byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser det nasjonale sikkerhetsdepartementet i Washington onsdag. Departementet vil imidlertid ikke utdype hvilke land eller lufthavner tiltakene gjelder.

Begrunnelsen for de skjerpede tiltakene er heller ikke kjent. Kilder opplyser imidlertid til Reuters at USA vil øke sikkerheten ved europeiske lufthavner som følge av uro for at terrorgrupper i Syria og Jemen er i ferd med å lage bomber som de akter å smugle om bord i fly.

- Vi utveksler ferske og relevante opplysninger med våre utenlandske allierte, og vi konsulterer luftfartsindustrien, sier USAs sikkerhetsminister Jeh Johnson.

Britiske myndigheter har allerede reagert på den amerikanske advarselen. Ifølge The Guardian vil sikkerheten ved britiske flyplasser bli skjerpet. En talsmann for det britiske transportdepartementet forsikrer om at passasjerene ikke kommer til å merke noe til endringene.

Men trusselnivået blir foreløpig ikke endret, og forblir på «betydelig».

En talsmann for Heathrow, Europas største flyplass målt i antall passasjerer, avviser å kommentere saken overfor The Guardian.

(NTB)