USA skriker etter Aqua

Aqua-vokalist Lene Nystrøm (23) suser inn på amerikanske hitlister som ingen norske popartister har gjort siden a-has storhetstid. Nå går det trolig mot et gedigent USA-gjennombrudd for Tønsberg-jenta og hennes danske kumpaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat nå pumpes Aqua-hiten «Barbie Girl» ut til millioner av amerikanere. 85 av USAs viktigste radiostasjoner har låta på sine A-lister.

Resultatet av dette er at Aqua i neste ukes nummer av Billboard spretter rett inn på en 30.-plass på radioens Top 40-liste. Dette er en førsteukeplassering to hakk over den Mariah Carey har!

Spice-suksess

- Helt fantastisk, sier Niklas Anker, Aqua-ansvarlig hos plateselskapet Universal i Danmark. Han tør ikke spå hvor høyt Aqua suser opp på USA-lista når «Barbie Girl» legges ut for salg den 26. august, men det er liten tvil om at alt ligger til rette for et amerikansk pang-gjennombrudd. «Barbie Girl» er allerede den mest spilte låta på den ledende radiostasjonen i Washington D.C. I Miami har Aqua rukket å bli lytterfavoritt nummer én.

I amerikanske bransjekretser sammenliknes Aqua hyppig med popsensasjoner som Spice Girls og Hanson. Den relativt «tunge» dagsavisa USA Today spår Aqua en framtid på linje med de to nevnte listevinnerne.

Farvel til Tønsberg

Dermed ser det ut til at Aqua-vokalist Lene Nystrøm får liten tid til å nyte høsten hjemme i Tønsberg, eller for den saks skyld i husværet hun leier sammen med en venninne i København. Mandag 8. september lander Lene og de danske bandkollegaene Rene Dif (29) - for øvrig Lenes tidligere kjæreste, Claus Norreen (27) og Søren Rasted (28) i Statene. Dagen etter lanseres Aqua-albumet «Aquarium» med brask og bram på det amerikanske markedet.

De neste to ukene vil Lene & co reise USA på kryss og tvers for å drive PR.

- Aqua har absolutt førsteprioritet hos Universal i USA denne høsten, påpeker Niklas Anker. «Aquarium» har allerede solgt 800000 i Skandinavia og Det fjerne østen. Til Østen reiser Aqua allerede førstkommende helg.

De skal innom både Hong-kong, Thailand, Malaysia, Singapore, Taiwan og Korea før ferden går til USA. Der er såkalt eurodance en stadig mer populær musikkstil. Det svekker ikke akkurat Aquas sjanser for å erobre kontinentet.