Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA skuffet over russisk Syria-reaksjon

- Viser at russerne støtter Assad. 

SKUFFET: Utenriksminister Rex Tillerson lytter mens president Donald Trump prater i Palm Beach. USA og Russland har trappet opp ordkrigen og anklagene mot hverandre etter USA angrep mot Syria fredag. Foto:  Alex Brandon / AP / NTB Scanpix
SKUFFET: Utenriksminister Rex Tillerson lytter mens president Donald Trump prater i Palm Beach. USA og Russland har trappet opp ordkrigen og anklagene mot hverandre etter USA angrep mot Syria fredag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Rex Tillerson uttrykker sin skuffelse over Russlands fiendtlige reaksjon på det amerikanske rakettangrepet mot Syria.

- Jeg er skuffet over reaksjonen fra russerne, fordi den viser at de fortsatt støtter Bashar al Assads regime, sier Tillerson, som trolig får en utfordrende tur når han skal til Moskva i neste uke.

TALER: Trump talte til folket like etter at USA skjøt ut missiler fra marinefartøy i Middelhavet, mot en flybase i Syria. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Spesielt viser reaksjonen at Kreml fortsatt støtter et regime som utfører denne typen skrekkelige angrep mot sitt eget folk, sier Tillerson med henvisning til det antatte angrepet med kjemiske våpen mot den opprørskontrollerte byen Khan Sheikhoun tirsdag.

Uavhengige eksperter har ikke kunnet bekrefte hvorvidt kjemikaliene som angivelig tok livet av 86 mennesker stammet fra et luftangrep fra Assad-regimets.

Natt til fredag avfyrte USA 59 krysserraketter fra krigsskip i Middelhavet mot basen til det syriske luftvåpenet i Shayrat, og begrunnet det med at det var en reaksjon på at Assad-regimet hadde angrepet Khan Sheikhoun med kjemiske våpen.

Russiske myndigheter innkalte til hastemøte i FNs sikkerhetsråd og anklaget USA for aggresjon og åpenbart brudd på folkeretten med rakettangrepet.

USAs ambassadør Nikki Haley gjorde det på sin side klart at USA er forberedt på å iverksette flere angrep som svar på et angivelig nervegassangrep tidligere i uka, men håper det ikke blir nødvendig.

Samtidig med møtet i New York opplyste høytstående tjenestemenn i Pentagon at de undersøker om Russland kan ha hatt noe med det antatte nervegassangrepet å gjøre.

(NTB)

SYRIA: Nye videoer fra syrisk og russisk TV viser missilene som treffer flybasen, og flybasen like etter angrepet. Video: AP DV / CNN Vis mer