Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA slipper fri seks Guantanamo-fanger

USA overlater seks menn som har sittet innesperret i Guantanamo-fengselet i over ti år, til Uruguay, som vil gi dem et nytt hjem i Sør-Amerika.

LØFTEBRUDD:President Barack Obama lovet å stenge Guantanamo-fangeleiren da han kom til makten for seks år siden. Det har han ikke klart, delvis på grunn av hindringer i Kongressen, men også på grunn av problemer med å finne ut hvor fangene skal slippes fri.  Foto: Gerald Herbert / AP
LØFTEBRUDD:President Barack Obama lovet å stenge Guantanamo-fangeleiren da han kom til makten for seks år siden. Det har han ikke klart, delvis på grunn av hindringer i Kongressen, men også på grunn av problemer med å finne ut hvor fangene skal slippes fri. Foto: Gerald Herbert / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire syrere, en tunisier og en palestiner er fløyet sørover i et amerikansk militærfly, opplyser USAs forsvarsdepartement søndag. Gruppen på seks er den største som forlater fangeleiren på Cuba siden 2009.

President José Mujica, som selv har sittet i over ti år i fengsel under fryktelige forhold, vil gi fangene opphold i Uruguay på humanitært grunnlag.

President Barack Obama lovet å stenge fangeleiren da han kom til makten for seks år siden. Det har han ikke klart, delvis på grunn av hindringer i Kongressen, men også på grunn av problemer med å finne ut hvor fangene skal slippes fri.

Mer enn halvparten av mennene som fortsatt er i fangeleieren på Guantanamo-basen, er blitt klarert for løslatelse, men USA har ingen steder å sende dem ettersom deres hjemland er ustabile eller utrygge, skrev BBC denne uken.

136 fanger sitter nå igjen i fengselet, ifølge Pentagon.

Fangene får ikke prøve sine saker for en domstol, og noen av dem har sittet innesperret i over ti år. USA har høstet sterk internasjonal kritikk for fangebehandlingen i Guantanamo-leiren, og kritikere både i og utenfor USA har kalt den en skamplett.

(NTB)


FORTSATT FANGET: Mer enn halvparten av mennene som fortsatt er i fangeleieren på Guantanamo-basen, er blitt klarert for løslatelse, men USA har ingen steder å sende dem ettersom deres hjemland er ustabile eller utrygge, skrev BBC denne uken. Foto: Brennan Linsley / AP
FORTSATT FANGET: Mer enn halvparten av mennene som fortsatt er i fangeleieren på Guantanamo-basen, er blitt klarert for løslatelse, men USA har ingen steder å sende dem ettersom deres hjemland er ustabile eller utrygge, skrev BBC denne uken. Foto: Brennan Linsley / AP Vis mer