SNAKKES OFTE: Utenriksminister Børge Brende snakker jevnlig med sin amerikanske kollega John Kerry. De to utenriksministrene jobbet også tett for å få til den historiske Iran-avtalen, der Norge bidro med transport av anriket uran ut av Iran. Foto: NTB/Scanpix
SNAKKES OFTE: Utenriksminister Børge Brende snakker jevnlig med sin amerikanske kollega John Kerry. De to utenriksministrene jobbet også tett for å få til den historiske Iran-avtalen, der Norge bidro med transport av anriket uran ut av Iran. Foto: NTB/ScanpixVis mer

USA søkte råd fra Norge da de ville normalisere forholdet til Cuba

Norges rolle som tilrettelegger for fredsforhandlinger for Colombia sammen med Cuba, gjorde at Norge kunne gi nyttige innspill da USA ønsket å normalisere sitt forhold til Cuba etter mer enn femti års fiendskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dette får Dagbladet bekreftet av kilder i utenrikstjenesten. USAs president Barack Obama har sagt rett ut at USAs Cuba-politikk var i ferd med å gi landet en isolert rolle i den amerikanske verdensdelen. Nå har USA en sentral rolle i fredsforhandlingene i Colombia, en av fredsprosessene som ser ut til å lykkes.

Utenriksminister John Kerry var i går på Oslo-besøk. Han deltok blant annet på Oslo Forum og hadde arbeidslunsj med Erna Solberg. I dag besøker den amerikanske utenriksministeren Svalbard.

Norge har hatt gode diplomatiske forbindelser med Cuba siden den rødgrønne regjeringen og daværende utviklingsminister Erik Solheim i 2010 undertegnet en samarbeidsavtale. Landene har blant annet samarbeid om kriseberedskap ved naturkatastrofer, humanitær hjelp i regionen og om kultur. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn