Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA-soldater bombet sivile i Afghanistan

Amerikanske soldater gjorde alvorlige feil da de i mai bombet og drepte flere titalls sivile afghanere.

BOMBET SIVILE:  Afghanistans president Hamid Karzai er kritisk til USAs bruk av bomber mot mål inne i Afghanisthan.  Foto: SCANPIX/EPA/S. SABAWOON
BOMBET SIVILE: Afghanistans president Hamid Karzai er kritisk til USAs bruk av bomber mot mål inne i Afghanisthan. Foto: SCANPIX/EPA/S. SABAWOON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det skriver avisa The New York Times, som har snakket med en forsvarskilde med kjennskap til granskingsrapporten.

Antallet drepte sivile 4. mai ville trolig vært lavere dersom de amerikanske væpnede styrkene hadde fulgt sine egne regler, mener den ikke navngitte kilden. Regelverket er nemlig utformet spesielt med tanke på å unngå sivile tap.


140 drepte

Det aktuelle angrepet rammet mål i landsbyen Granai i den vestlige provinsen Farah. Afghanske myndigheter mener 140 sivile ble drept, mens USA hevder det riktige tallet ligger mellom 20 og 30.

Den afghanske presidenten Hamid Karzai har lenge vært kritisk til de utenlandske styrkenes luftangrep, og han krevde full stans i de omstridte angrepene etter kampene i Granai.

Angrep hvor sivile liv går tapt, har dessuten ført til voksende misnøye og motstand mot de utenlandske styrkene i den afghanske befolkningen.


Ny sjef

Den amerikanske generalløytnanten Stanley McChrystal, som er utpekt til å overta kommandoen over USAs styrker i Afghanistan, lovet tirsdag å begrense sivile tap i landet.

(NTB-AFP-Reuters)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling