Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA stanser opplæring av afghanske soldater

Inntil de nye soldatene er blitt gransket for eventuelle bånd til Taliban-opprørerne.

STANSER: USA stanser opplæring av afghanske soldater. Ifølge Washington Post er minst 45 amerikanske soldater er blitt drept av sine afghanske kollegaer i år. Foto: Patrick Smith /Getty Images /AFP / Scanpix
STANSER: USA stanser opplæring av afghanske soldater. Ifølge Washington Post er minst 45 amerikanske soldater er blitt drept av sine afghanske kollegaer i år. Foto: Patrick Smith /Getty Images /AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De amerikanske spesialstyrkene i Afghanistan har utsatt all opplæring av afghanske soldater inntil de nye soldatene er blitt gransket for eventuelle bånd til Taliban-opprørerne.

Beslutningen vil ifølge Washington Post påvirke flere enn 27 000 soldater og er en reaksjon på at minst 45 amerikanske soldater er blitt drept av sine afghanske kollegaer i år.

Dersom de allerede foreliggende sikkerhetstiltakene hadde blitt brukt riktig, kunne mange av drapene ha blitt avverget, skriver avisen. Men i frykt for at veksten i afghansk sikkerhetsstyrker skal stagnere, er mange av de militære retningslinjene blitt droppet, ifølge NATO-tjenestemenn.

- Vi skulle nok fra starten ha hatt en system til å følge opp undersøkelsen av soldatene, sier en høytstående amerikansk tjenestemann med ansvar i rekrutteringsprosessen til Washington Post.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media