Parisavtalen

USA står alene om å ikke signere Parisavtalen

Syria slutter seg til Parisavtalen. Det gjør USA til det eneste landet i verden som ikke ønsker å være med i den globale klimaavtalen som ble vedtatt i Paris i 2015.

ALENE: USAs president, Donald Trump mener Parisavtalen truer landets økonomi og arbeidsplasser. I dag er landet det eneste som ikke har signert avtalen. Foto: Reuters/Kevin Lamarque
ALENE: USAs president, Donald Trump mener Parisavtalen truer landets økonomi og arbeidsplasser. I dag er landet det eneste som ikke har signert avtalen. Foto: Reuters/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Donald Trump annonserte tidligere i år at han ville trekke USA ut av klimaavtalen, hadde verken det krigsherjede Syria eller Nicaragua signert avtalen.

I dag sa en syrisk statssekretær som deltar i klimaforhandlingenei Bonn i Tyskland at landet vil undertegne avtalen så fort det lar seg gjøre. Nicaragua syntes ikke klimaavtalen var ambisiøs nok, men skrev i oktober også under.

Det gjør USA til det eneste landet i verden som ikke ønsker å delta i den globale avtalen. Det skriver avisen Quartz.

Avtalen har tre overordnede mål: Å begrense global oppvarming til under to grader, helst til 1,5 grader, sammenliknet med førindustriell tid. Den vil øke lands kapasitet til å tilpasse seg klimaendringene og samtidig oppnå en utvikling som fostrer klimarobusthet og lave utslipp.

I tillegg skal avtalen sikre at globale finansstrømmer gjøres forenelige med lave klimagassutslipp og klimarobust utvikling.

195 land har til nå forpliktet seg gjennom Parisavtalen, og flere av dem gjennomfører nå utslippskutt.

Les også: Skrekkvisjonen: Storbyene tas av vannmassene og Vestlandet får svi

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer