Kveldens debatt sammenliknes med Super Bowl

USA står stille: Spår seerrekorder når Trump endelig møter Hillary til dyst

100 millioner amerikanere ventes å se debatten i natt. Tv-selskapene gnir seg i hendene, og selger reklameplass for millioner av dollar. 

MØTES TIL DYST - ENDELIG: Donald Trump og Hillary Clinton får omsider en mulighet til å gjøre opp seg imellom. Det er et oppgjør hele USA nå venter på, og det forventes seerrekorder. Foto: AP Photo/Mary Altaffer, Chuck Burton
MØTES TIL DYST - ENDELIG: Donald Trump og Hillary Clinton får omsider en mulighet til å gjøre opp seg imellom. Det er et oppgjør hele USA nå venter på, og det forventes seerrekorder. Foto: AP Photo/Mary Altaffer, Chuck Burton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I natt norsk tid braker den amerikanske valgkampen løs på ordentlig. Da møtes Hillary Clinton og Donald Trump til den første av i alt tre direktesendte tv-debatter før valget 8. november.

Dette er første gang de to rivalene møtes til dyst, og det forventes seerrekorder i USA.

Ifølge toppene i USAs største tv-selskaper regner man med at så mange som 100 millioner amerikanere kommer til å følge debatten. Da er man oppe og lukter på seertall som kan sammenliknes med Super Bowl, den desidert mest sette tv-sending i USA hvert eneste år.

Tallene kan også bli enda høyere enn 100 millioner seere: I en meningsmåling CBS gjennomførte, sa så mange som 83 prosent av velgerne at de trolig kom til å se kveldens debatt.

  • Husk Dagbladets direktesending i morgen klokka 08!

Seerrekord

Det betyr at debatten fra Hofstra University utenfor New York vil knuse alle rekorder hva valgdebatter angår, og passere den mest sette debatten hittil med rundt 20 millioner seere. Rekorden holdes, enn så lenge, av Reagan/Carter-debatten fra 1980 som samlet 80 millioner amerikanere framfor skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer