AVSLØRT: En tidligere ansatt i USAs atomenergitilsyn (NRC) er anklaget for å ha forsøkt å hente ut sensitiv informasjon om atomvåpen gjennom et virusangrep mot en rekke statlige epostkontoer. Foto: AP Photo/Isaac Brekken
AVSLØRT: En tidligere ansatt i USAs atomenergitilsyn (NRC) er anklaget for å ha forsøkt å hente ut sensitiv informasjon om atomvåpen gjennom et virusangrep mot en rekke statlige epostkontoer. Foto: AP Photo/Isaac BrekkenVis mer

USA: Statsansatt forsøkte å få tak i atomhemmeligheter

Virusangrep mot flere kontoer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere ansatt i USAs atomenergitilsyn (NRC) er anklaget for å ha forsøkt å hente ut sensitiv informasjon om atomvåpen gjennom et virusangrep mot en rekke statlige epostkontoer.

Ifølge det amerikanske justisdepartementet skal mannen, som ble sparket fra NRC i 2010, ha rettet et angrep mot flere titalls epostkontoer i januar.

62-åringen har siden 2011 bodd på Filippinene. Han ble fanget opp av FBI da han kontaktet en utenlandsk ambassade for å få klassifisert informasjon fra USA.

Forkledde FBI-agenter utga seg deretter for å være utlendinger og lovet å hjelpe mannen. Han ble pågrepet i slutten av mars og deportert til USA.

Den første høringen i saken er planlagt fra 20. mai. Mannen er siktet for fire lovbrudd, deriblant kriminalitet som innebærer nettsvindel og uautorisert tilgang til datamaskiner. Han risikerer opptil 20 års fengsel om han blir dømt.

(NTB)