Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA stempler Kina og Russland som ustabile 

USA stemplet fredag sine strategiske rivaler Kina og Russland som «ustabile stater» og setter dem i samme gruppe som Iran og Nord-Korea.

UTENRIKSMINISTER: Fungerende utenriksminister i USA John Sullivan under presentasjonen av landets årlige rapport om menneskerettigheter. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
UTENRIKSMINISTER: Fungerende utenriksminister i USA John Sullivan under presentasjonen av landets årlige rapport om menneskerettigheter. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beskyldningen kom fra fungerende utenriksminister John Sullivan da han lanserte landets årlige menneskerettighetsrapport.

Før fremleggelsen av rapporten sa Sullivan at «noen regjeringer ikke er i stand til å opprettholde sikkerheten og oppfylle de grunnleggende behovene til sine folk».

- Regjeringen i Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, for eksempel, bryter menneskerettighetene innenfor sine grenser på daglig basis og er derfor ustabile stater, sa Sullivan.

Flere menneskerettighetsgrupper var raskt ute med å kritisere rapporten og bemerket at det var redusert rapportering om kvinners rettigheter. I stedet har Trump-administrasjonen lagt mer vekt på regjeringers inngrep i et smalere utvalg av menneskerettigheter som er vedtatt av amerikansk og internasjonal lov.

Delen i rapporten som handler om reproduktive rettigheter, var endret med tittelen «tvang i befolkningskontroll». Endringen understreker Trump-administrasjonens syn på abort, som allerede har kommet til syne i finansieringen av internasjonale helseprogrammer.

Humans Rights Watch (HRW) var raskt ute med å kritisere den nye retningen til rapporten og klaget på den lille dekningen av samfunnsmessige begrensninger av rettigheter – særlig for kvinner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling