USA stenger interessekontor i Irak

Tre polske diplomater som har ivaretatt USAs interesser i Irak, stenger onsdag sitt kontor i Bagdad og forlater landet. Kontoret blir stengt på ordre fra USA, sa en tjenestemann ved kontoret mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stengningen skjer samtidig som frykten for en krig mellom Irak og en amerikanskledet vestlig allianse stadig stiger. Polen har ivaretatt USAs interesser i Irak siden juni 1991, det vil si siden kort tid etter Golfkrigen samme år.

- Kontorets sjef Krzysztof Bernacki, konsul Wojciech Martynowicz og annensekretær Wojciech Bietkowski forlater Bagdad onsdag, bekreftet en vestlig diplomat i Bagdad. De tre reiser med bil til Jordans hovedstad Amman, tilføyde han.

Det amerikanske interessekontoret har holdt til i en toetasjes villa under det polske flagg i stedet for under Stjernebanneret. Gulnede plakater med bilder av Frihetsstatuen i New York og av høyhusene i sentrum av Chicago har vært de eneste symbolene på USA.

Ifølge en av de polske diplomatene ved kontoret bor det nå rundt 200 amerikanske statsborgere i Bagdad. Diplomatene har hatt forbud mot å bevege seg mer enn 50 kilometer fra sentrum av byen, i tråd med restriksjoner som er pålagt irakiske diplomater i Washington.

(NTB)