- USA sto bak moskébombe i Iran

Det hevder en iransk tjenestemann i Iran.

BLODIG: Gulvet i en moské i den iranske byen Zahedan viser tydelige spor etter terrorangrep. En iransk tjenestemann ga fredag USA skylden for angrepet dagen før mot moskeen i byen nærmere 1.100 kilometer sørøst for Irans hovedstad Teheran. Tallet på døde i aksjonen ble samme dag justert ned til 19, etter at det tidligere hadde vært sagt at minst 30 hadde mistet livet. Foto: REUTERS/SCANPIX
BLODIG: Gulvet i en moské i den iranske byen Zahedan viser tydelige spor etter terrorangrep. En iransk tjenestemann ga fredag USA skylden for angrepet dagen før mot moskeen i byen nærmere 1.100 kilometer sørøst for Irans hovedstad Teheran. Tallet på døde i aksjonen ble samme dag justert ned til 19, etter at det tidligere hadde vært sagt at minst 30 hadde mistet livet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En tjenestemann i Iran anklager USA for å stå bak den blodige bombeaksjonen mot en moské sørøst i landet. Amerikanske myndigheter tilbakeviser anklagene.

De første anslagene etter den blodige aksjonen torsdag gikk ut på at minst 30 personer hadde mistet livet, men dette tallet ble fredag redusert til 20. Samtidig sa provinstjenestemannen Jalal Sayyah at angriperne var kjøpt og betalt av amerikanerne.

- Det er nå bekreftet at de som sto bak terroraksjonen i Zahedan, var innleid av USA, framholdt Sayyah, som arbeider ved guvernørens kontor i provinsen Sistan-Baluchestan. Han oppga ingen kilde for denne opplysningen.

Amerikanske myndigheter tilbakeviser anklagene.

- Vi fordømmer dette terroristangrepet på sterkeste vis. Vi sponser ingen form for terrorisme i Iran, sier Ian Kelly, en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet.

Sayyah sa videre at tre personer er arrestert eller aksjonen. Irans tidligere statsminister Hossein Mousavi, som håper å bli valgt til landets neste president, gir også «utenlandske krefter» skylden for torsdagens angrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer