USA stoppet krav om våpenhvile

Støtter Israels blodige bakkeinvasjon fullt ut. Ukjent antall drepte i natt.

HINDRER BILDER INNENFRA: Bilder som dette, av israelske soldater som forbereder seg til bakkeangrep, er i hovedsak det eneste internasjonal presse har fått lov til å ta det siste døgnet, da media ikke slipper inn i selve Gaza og får se kamphandlingene på nært hold.  Foto: JACK GUEZ / AFP / SCANPIX
HINDRER BILDER INNENFRA: Bilder som dette, av israelske soldater som forbereder seg til bakkeangrep, er i hovedsak det eneste internasjonal presse har fått lov til å ta det siste døgnet, da media ikke slipper inn i selve Gaza og får se kamphandlingene på nært hold. Foto: JACK GUEZ / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israels bakkeangrep i Gaza ser i formiddag ut til å fortsette med uforminsket styrke.De hardeste kampene i morgentimene skal ha vært i og rundt byen Jabaliya. Samtidig rapporterer tv-stasjonan Al-Jazeera at det ennå pågår voldsomme trefninger på bakken også tre andre steder nord i Gaza: Gaza by, Beit Hanun og Beit Lahiya. Bombardementet fra bakke, luft og sjø ble i 09-tida fremdeles beskrevet som konstant.

- Det er ekstrem bombing her nå. Serier med sammenhengende og voldsomme nedslag. Det kommer stadig nærmere. Vi holder pusten, skrev den norske legen Mads Gilbert i en tekstmelding til Dagbladet.no fra Gaza by tidlig i morges.

SensurIsrael slipper ikke internasjonal presse inn i Gaza for å rapportere om det pågående angrepet, og toneangivende medier som CNN må i stor grad basere seg på observasjoner flere kilometer unna og sporadiske telefonsamtaler med de kildene inne i området som er tilgjengelige på telefon.

- Dette er åpenbart et forsøk på å forhindre at vi rapporterer begge sider av historien, sier CNNs korrespondent fra grensa til Gaza i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer