USA svartelister en av Putins mektigste allierte

Ytterligere fem russere på USAs sanksjonsliste.

SVARTELISTET: Alexander Bastrykin, leder av den russiske etterforskningskomiteen og en av Vladimir Putins næreste allierte, er svartelistet av USA. Foto:  REUTERS / Maxim Shemetov / NTB scanpix
SVARTELISTET: Alexander Bastrykin, leder av den russiske etterforskningskomiteen og en av Vladimir Putins næreste allierte, er svartelistet av USA. Foto:  REUTERS / Maxim Shemetov / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ytterligere fem russere har havnet på USAs sanksjonsliste, deriblant en nær alliert av president Vladimir Putin.

Litvinenko-drapet

Polititoppen Aleksandr Bastrykin er ført opp på listen sammen med to russiske etterretningsagenter som er mistenkt for å ha forgiftet dissidenten og tidligere KGB-agent Aleksandr Litvinenko i London.

Bastrykin leder den russiske etterforskningskomiteen, og han er en av Putins mektigste allierte. Han leder et organ som har ledet kampanjen mot russiske dissidenter og utenlandske, sivile organisasjoner som anklages for å blande seg inn i Russlands egne saker.

De to etterretningsagentene, Andrej Lugovoj og Dmitrij Kovtun, har konsekvent nektet for at de står bak drapet på Litvinenko i 2006, som døde av plutonium-forgiftning.

Storbritannia har krevd de to utlevert, men det avviser russiske myndigheter.

Vil bevare bånd til Russland

Sanksjonslisten blir utvidet få dager før president Barack Obama går av og overlater makten til Donald Trump. Trolig vil dette være Obama-administrasjonens siste stikk mot Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer