USA takker pent for flyttehjelpen

USA takker utenriksminister Jonas Gahr Støre og statssekretær Raymond Johansen for støtten som bidro til å flytte USAs ambassade til Huseby i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skapte dramatikk da Oslo bystyre vedtok å flytte USAs ambassade til Husebyskogen rett før jul. To utbrytere fra Ap og Venstre førte til at ambassaden ble flyttet mot partienes ønske.

Den ene utbryteren, Tom Pape, ble stemplet av sitt eget parti, Oslo Ap, som «illojal». Styret i Oslo Ap mente det var i ferd med å avtegne seg et realistisk tredje alternativ for plassering av ambassaden, som ble stoppet av Papes stemmegivning og det høyst overraskende resultatet i bystyret.

Pape sa det ikke var mulig å legge til side brevet fra Utenriksdepartementet, som slo fast at USAs ambassade ville bli liggende på Drammensveien hvis det ikke ble noe av flyttingen til Huseby.

Takker Jonas

Det var utenriksminister Jonas Gahr Støre som skrev brevet. Selv om Støre har forsikret om at han ikke hadde noen egen agenda i saken, karakteriserte SVs bystyremedlem Akhtar Chaudhry utenriksministerens inngripen som «et uhørt press».

Samtidig har statsminister Jens Stoltenberg hele tida hevdet at regjeringen ikke har forsøkt å påvirke medlemmer i Oslo Ap for å få flyttet USAs ambassade fra Drammensveien til Huseby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer