USA-taliban blir film

Livet til John Walker Lindh blir tv-film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

21-åringen ble tatt til fange av sine egne landsmenn under krigen i Afghanistan. Han kjempet da for Taliban-styrkene nord i landet, og sitter nå i fangenskap på amerikansk jord. Lindh er tiltalt for konspirasjon til å drepe amerikanere, for å ha hjulpet al-Qaida og Taliban og for å ha brukt skytevåpen til voldskriminalitet.

Det mange amerikanere spør seg er hvordan en vanlig amerikansk gutt kunne ende opp som hellig kriger på den andre siden av kloden. Svaret får de kanskje i den planlagte tv-filmen som er planlagt sendt på amerikansk kabel-tv i 2003.

- Jeg var tiltrukket av det psykologiske og politiske mysteriet som denne gutten representerer. Hvordan kan en som vokser opp med alle USAs privilegier, ende opp i Afghanistan med en AK-47, sier John Romano til Daily Variety.

Han skal skrive manuskriptet og Artisan Pictures-sjef Bob Cooper skal produsere tv-filmen. Så langt har de bare offentlig kjente opplysninger å bygge på, men de håper å få tilgang til mer oppfattende kildemateriale.

<B>FANGEN: John Walker Lindh blir her holdt fanget på militærbasen i Kandahar. Juryutvelgelsen til rettssaken mot ham starter 26. august.
<B>FÅR INGEN NÅDE: Politiet ga ut dette bildet av Lindh som ble tatt i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer