Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA tallfester Afghanistan-hjelp

USA vil betale 1,5 milliarder dollar eller 10-15 prosent av det det vil koste å bygge opp igjen Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste den amerikanske senatoren Jim Kolbe i dag. Kolbe leder en kongressdelegasjon som har besøkt Afghanistan og flere av nabolandene denne uken.

USAs utenriksminister Colin Powell avsluttet torsdag et besøk i Kabul, der han lovet de nye afghanske lederne langsiktig hjelp og støtte.

Men Afghanistans overgangspresident Hamid Karzai sa rett ut til Powell at afghanerne er usikre på hvor stor vekt de skal legge på de amerikanske løftene.

Overgangspresidenten minnet om at USA ga ulike afghanske geriljagrupper hjelp til å beseire Sovjetunionen på 1980-tallet. Men da sovjeterne var beseiret og trakk seg ut i 1989, virket det som om amerikanerne mistet enhver interesse for Afghanistan, sa Karzai.

Japan skal være innstilt på å dekke 25 prosent av kostnadene, og det er ventet at Europa vil dekke rundt 25 prosent av gjenoppbygg ingen i Afghanistan.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart