Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA tar ansvar for luftangrep mot syrisk moské der over 40 ble drept

Nekter for at moskeen var målet for luftangrepet.

MOSKEANGREP: Minst 42 mennesker ble skadet da en moské i landsbyen al-Jina ble angrepet torsdag kveld. USA skal stå bak angrepet. Foto: Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency / NTB scanpix
MOSKEANGREP: Minst 42 mennesker ble skadet da en moské i landsbyen al-Jina ble angrepet torsdag kveld. USA skal stå bak angrepet. Foto: Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA hevder å stå bak det dødelige angrepet som tok livet av over 40 personer i en moské i Syria, opplyser den amerikanske sentralkommandoen Centcom.

- Ikke vårt mål

Forsvaret i USA bekrefter at det utførte et dødelig luftangrep mot et al-Qaida-møte nord i Syria, og at det skal etterforske rapporter om at over 40 sivile ble drept da en moské ble rammet i det samme angrepet.

- Moskeen var ikke vårt mål, men bygningen som var målet, hvor møtet fant sted, er rundt 15 meter unna moskeen, som fortsatt står, sier oberst John J. Thomas, talsmann for Centcom.

Minst 42 personer ble drept og over 100 såret i angrepet som rammet en moské i landsbyen al-Jina nord i Syria torsdag kveld. Lokale kilder opplyser at 300 mennesker befant seg i moskeen da angrepet skjedde.

I en uttalelse opplyser Centcom at amerikanske styrker utførte et luftangrep mot al-Qaida i Idlib i Syria den 16. mars, og at «mange terrorister» ble drept. Talsmannen har senere sagt at den eksakte posisjonen ikke er kjent, men at det skal være det samme stedet som landsbymoskeen i al-Jina.

- Vi skal se på påstander om sivile dødsfall i forbindelse med dette angrepet, legger han til etter å ha fått spørsmål om rapporter fra eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som hevder at 42 personer, de fleste av dem sivile, ble drept.

Kveldsbønn

- De uidentifiserte flyene angrep en moské i Aleppo-provinsen under kveldsbønnen, sa Rami Abdulrahman, lederen for eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights, i etterkant av angrepet.

Landsbyen al-Jina ligger drøyt 30 kilometer vest for Aleppi by, i et området tusenvis av syrere har søkt tilflukt etter å ha flyktet fra kamper andre steder.

Blant dem er mange som forlot Øst-Aleppo da området ble inntatt av regjeringsstyrker etter en blodig offensiv.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media