USA tar arrest i nordkoreansk skip

Mener skipet har drevet ulovlig handel med kull.

ARREST: Det nordkoreanske lasteskipet «Wise Honest» er tatt i arrest og er på vei mot USA på grunn av angivelige brudd på sanksjonene mot Nord-Korea. Foto: USAs justisdepartement
ARREST: Det nordkoreanske lasteskipet «Wise Honest» er tatt i arrest og er på vei mot USA på grunn av angivelige brudd på sanksjonene mot Nord-Korea. Foto: USAs justisdepartementVis mer

Amerikanske myndigheter har tatt arrest i det nordkoreanske lasteskipet «Wise Honest» melder Washington Post.

Ifølge avisa er skipet nå på vei mot amerikansk farvann under ledelse av amerikanske myndigheter og den amerikanske kystvakta.

Det amerikanske justisdepartementet har også opplyst om arresten i en pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag.

Det skal være første gang USA tar arrest i et nordkoreansk skip på grunn av det de hevder er brudd på internasjonale sanksjoner. USA mener Nord-Korea har brukt det 17 000 tonn tunge skipet til å ulovlig frakte kull og andre industrivarer fra Nord-Korea.

I henhold til de internasjonale sanksjonene fra FNs sikkerhetsråd i 2017, har ikke Nord-Korea lov til å eksportere kull.

Skipet Wise Honest ble tatt holdt tilbake i Indonesia i april med rundt 20 besetningsmedlemmer om bord.

Tjenestemenn i det amerikanske justisdepartementet sier at betaling for vedlikehold og utstyr til skipet har skjedd i amerikanske dollar, via amerikanske banker.

Kunngjøringen kommer mens spenningsnivået mellom Nord-Korea og USA er stigende. Bare timer tidligere skal Nord-Korea ha prøveskutt to kortdistanseraketter, den andre slike testen på to dager.