Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA tar kanadiske gisler

To canadiske krigsskip har omringet et amerikansk-eid transportskip som holder tilbake tre canadiske soldater og flere hundre canadiske militærkjøretøyer på vei hjem fra Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canadierne vil presse de amerikanske eierne til å oppgi forsinkelsen av frakten og sørge for at skipet kommer seg i havn. Skipet «GTS Katie», som eies av det amerikanske selskapet Third Ocean Marine Navigation og seiler under den vestindiske øystaten Saint Vincent og Grenadinenes flagg, ligger flere hundre nautiske mil utenfor kysten av Nord-Amerika.

Om bord har det kanadisk militærutstyr til en verdi av 1,3 milliarder kroner og tre kanadiske soldater som er gisler i en handelsstrid.

-Vi ønsket å vise partene at vi er interessert i å få til en rask og trygg løsning, sa talsmannen for Canadas forsvarsminister Art Eggleton i en kommentar til de canadiske krigsskipenes aksjon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media