ANTIRAKETT: Det amerikanske forsvaret har skutt ned en mellomdistanserakett i en test av landets antirakettsystem utenfor kysten av Hawaii. Mellomdistanseraketten, som ble skutt ut fra en base på Kauai på Hawaii, ble skutt ned av en Standard Missile-6-rakett (SM-6) fra marinefartøyet John Paul Jones. Foto: AFP PHOTO / US NAVY / Latonja MARTIN / SCANPIX
ANTIRAKETT: Det amerikanske forsvaret har skutt ned en mellomdistanserakett i en test av landets antirakettsystem utenfor kysten av Hawaii. Mellomdistanseraketten, som ble skutt ut fra en base på Kauai på Hawaii, ble skutt ned av en Standard Missile-6-rakett (SM-6) fra marinefartøyet John Paul Jones. Foto: AFP PHOTO / US NAVY / Latonja MARTIN / SCANPIXVis mer

USA testet antirakettvåpen

Det amerikanske forsvaret har skutt ned en mellomdistanserakett i en test av landets antirakettsystem utenfor kysten av Hawaii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øvelsen ble gjennomført av US Missile Defence Agency (MDA) og USAs sjøforsvar dagen etter at Nord-Korea skjøt ut en rakett som passerte over Japan. Mellomdistanseraketten, som ble skutt ut fra en base på Kauai på Hawaii, ble skutt ned av en Standard Missile-6-rakett (SM-6) fra marinefartøyet John Paul Jones.

Dette er den andre vellykkede rakettskjoldtesten med bruk av SM-6.

- Vi kommer til å fortsette å utvikle rakettskjold-teknologi for å møte trusselen etter hvert den utvikles, sier MDA-direktør Sam Greaves i en uttalelse.

USA og Japan har samarbeidet om utviklingen av et rakettskjold som bruker Standard Missile-3 siden 2006. Japan ønsker seg også en versjon av systemet som skytes ut fra land.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har lovet flere missiltester over Japan og betegner den nylige testen som en «teppehever».

(NTB)