USA

USA tillater «giftbomber»: - Total katastrofe

Et kontroversielt giftvåpen som brukes til å drepe ville dyr har blitt gjenninnført av Trump-administrasjonen. Det får miljøaktivister til å rase.

PRÆRIEULV: Det kontroversielle giftvåpenet brukes blant annet til å drepe prærieulv. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix
PRÆRIEULV: Det kontroversielle giftvåpenet brukes blant annet til å drepe prærieulv. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er totalt katastrofe, sier Brooks Fahy, daglig leder i miljøgruppa «Predator Defense.»

Han fordømmer det amerikanske byrået for miljøbeskyttelse (EPA) etter at de har sagt ja til å gjeninnføre statlig bruk av et kontroversielt giftvåpen kalt M-44, eller «cyanidbomber» av kritikere. «Giftbombene» blir plassert i i jorda, og er fylt med natriumcyanid som utløses når fellen blir aktivert av dyr som tiltrekkes gjennom et agn.

Fellene blir mest brukt av «Wildlife Services», et føderalt byrå innen det amerikanske jordbruksdepartementet, til å drepe ville dyr, som ulver og rever, for bønder, skriver The Guardian.

- EPA ignorerer fakta og tilfeller, som uten tvil, demonstrerer at det ikke er mulig at M-44 kan brukes på en trygg måte, fortsetter Fathy.

Saksøkt

Grunnen til at «giftbombene» møter mye motstand, er at de har ført til utilsiktet død av utrydningstruede dyrearter og familiedyr. Fellene har også skadet mennesker.

I 2017 ble en cyanidfelle aktivert da en tenåringsgutt gikk tur med hunden sin. Hunden døde på stedet, og gutten ble kjørt til sykehuset. Gutten klarte seg, men hendelsen skapte store nasjonale overskrifter, og Wildlife Services ble saksøkt av foreldrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer