Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA tillater import av varer fra Myanmar

USA vil fjerne forbudet mot import av varer fra Myanmar, opplyser utenriksminister Hillary Clinton.

ÅPNER OPP:  USAs utenriksminister sa onsdag at USA vil starte prosessen med å heve restriksjoner på import av burmesiske varer. Hun møtte Myanmars president Thein Sein i går. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix
ÅPNER OPP: USAs utenriksminister sa onsdag at USA vil starte prosessen med å heve restriksjoner på import av burmesiske varer. Hun møtte Myanmars president Thein Sein i går. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Hillary Clinton møtte onsdag Myanmars president Thein Sein under FN-uka i New York.

- Som en anerkjennelse av fremgangen mot reform og som et svar på forespørsler fra både opposisjonen og regjeringen, vil USA ta et neste steg på veien mot en normalisering av handelsforholdet, sa Clinton til Thein Sein.

Svært fornøyd - Vi vil starte prosessen med å heve restriksjonene på import av burmesiske varer til USA. Vi håper det vil gi flere muligheter for ditt folk, sa Clinton videre.

- Vi har nå diplomatiske forbindelser på ambassadørnivå, og Myanmars befolkning er svært fornøyd med USAs lettelser av de økonomiske sanksjonene, sa president Thein Sein etter møtet med Clinton.

Han ga på møtet utenriksminister Clinton et brev adressert til president Barack Obama.

Reformer USA fjernet i forrige uke sanksjonene mot 67 år gamle Thein Sein, den tidligere juntalederen som uventet åpnet opp for en bølge av reformer som for et år siden virket utenkelige.

Skrapingen av importforbudet på varer baner vei for større utenlandske investeringer i Myanmar, og dermed en sårt trengt vekst i økonomien.

Våpeneksport Norge opphevet i midten av april de økonomiske straffetiltakene mot Myanmar.

Beslutningen innebærer at det ikke lenger vil være restriksjoner på import og eksport, bistand, finansiering eller visum. Men Norge opprettholder begrensninger på våpeneksport, militært samarbeid og eksport av utstyr som kan brukes i nasjonal undertrykking.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media