USA trapper ned flyangrepene i Afghanistan

Vil redusere antallet sivile ofre.

VIL HA FÆRRE SIVILE DØDSFALL: Burkakledde kvinner besøker graven til en slektning i Kabul, Afghanistan. Hundrevis av afghanske sivile er drept i amerikanske flyangrep de siste årene, og USA har fått skarp kritikk både fra afghanske myndigheter og allierte. Foto: EPA/S. SABAWOON
VIL HA FÆRRE SIVILE DØDSFALL: Burkakledde kvinner besøker graven til en slektning i Kabul, Afghanistan. Hundrevis av afghanske sivile er drept i amerikanske flyangrep de siste årene, og USA har fått skarp kritikk både fra afghanske myndigheter og allierte. Foto: EPA/S. SABAWOON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||USA vil trappe ned flyangrepene i Afghanistan, i et forsøk på å redusere antallet sivile ofre, skriver The New York Times.

- Flyangrepene kan ødelegge for oss dersom vi ikke bruker dem på en ansvarlig måte, sa USAs nye øverstkommanderende i landet, general Stanley A. McChrystal, til en gruppe amerikanske offiserer i forrige uke.

- Vi kan komme til å tape denne kampen, konstaterte han.

Flyangrep i forbindelse med kamphandlinger skal heretter stort sett bare brukes når det er fare for at amerikanske soldater eller soldater fra den NATO-ledede ISAF-styrken vil bli overmannet.

Restriksjonene vil bli særlig strenge i områder der sivile kan befinne seg, som i bygninger der antatte opprørere skjuler seg.

Sivile ofre

Hundrevis av afghanske sivile er drept i amerikanske flyangrep de siste årene, og USA har fått skarp kritikk både fra afghanske myndigheter og allierte.

Under et amerikansk flyangrep mot landsbyen Granai 4. mai, ble 140 sivile drept ifølge den afghanske regjeringen.

Den uavhengige afghanske menneskerettskommisjonen (AIHRC) har bekreftet at det var 97 sivile blant de drepte i angrepet, blant dem minst 86 kvinner og barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer