PENTAGONMØTER: USAs forsvarsminister Chuck Hagel (t.v.) har vært i samtaler med den polske forsvarsministeren Tomasz Siemoniak, og annonserer at landet vil øke støtten til Ukraina. Foto: AFP Photo/Paul J. Richards/NTB Scanpix
PENTAGONMØTER: USAs forsvarsminister Chuck Hagel (t.v.) har vært i samtaler med den polske forsvarsministeren Tomasz Siemoniak, og annonserer at landet vil øke støtten til Ukraina. Foto: AFP Photo/Paul J. Richards/NTB ScanpixVis mer

USA trapper opp støtten til Ukraina

Sier forsvarsminister Chuck Hagel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Chuck Hagel sier landet sender forsyninger til Ukraina.

Det kunngjorde Hagel på en pressekonferanse på Pentagon, etter å ha snakket med Polens forsvarsminister Tomasz Siemoniak. Det skal blant annet være snakk om medisinsk støtte, melder Reuters.

- Tidligere i morges ringte jeg Ukrainas forsvarsminister for å fortelle at president Obama har godkjent å sende ytterligere helse- og velferdsforsyninger, sa Hagel.

Uttalelsen kommer dagen etter at NATO annonserte at de ville sende flere skip, fly og mannskap til Øst-Europa i løpet av de neste dagene. Dog vil ikke NATO involvere seg direkte i Ukraina, som ikke er et NATO-land.

(NTB)