Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: Tre fra samme familie døde av corona

En amerikansk familie er svært hardt rammet av epidemien.

HARDT RAMMET: Grace Fusco (i hvitt) sammen med sine elleve barn. Nå er hun og to av dem døde, mens fire ligger på sykehus. Foto: Facebook
HARDT RAMMET: Grace Fusco (i hvitt) sammen med sine elleve barn. Nå er hun og to av dem døde, mens fire ligger på sykehus. Foto: Facebook Vis mer

En amerikansk familie i New Jersey har blitt hardt rammet av coronaviruset som herjer verden over.

I løpet av noen dager er tre personer fra samme storfamilie døde, mens tre personer ligger på sykehus i kritisk tilstand, skriver NBC News.

Det startet med at 55 år gamle Rita Fusco-Jackson døde på fredag. Hun var bare den andre personen i New Jersey som på det tidspunktet hadde dødd av viruset. Dagen før fikk hun vite at hun var smittet.

Som NBC skriver: «Det var starten på et mareritt.»

Tre døde

For onsdag døde broren hennes, Carmine Fusco, som var fra Pennsylvania – og noen timer seinere døde moren Grace Fusco (73).

Sistnevnte skal ikke ha visst om at to av hennes barn hadde dødd før henne, som følge av viruset.

Fire andre barn av Grace Fuscos barn er nå på sykehus, og det er kritisk for tre av dem. Ifølge New York Times er det totalt 20 familiemedlemmer som er i hjemmekarantene.

Grace var mor til totalt elleve barn og bestemor til 27.

– Det er fullstendig ødeleggende, sier Roseann Paradiso Fodera, som er en slektning av familien.

KLAPPER: Nå klapper legene landet over tilbake til folket som bidrar til å begrense smitten av coronaviruset. Video: Ylf - Yngre Legers Forening Vis mer

Mistet tanter og onkler

En niese av Grace Fusco har skrevet et følelsesladet innlegg på Facebook.

«Min mor er en av elleve søsken, forrige torsdag la jeg meg med ti tanter og onkler! Fredag våknet jeg opp og fant ut at jeg bare hadde ni. For bare noen minutter siden fant jeg ut av jeg bare har åtte», skriver Gabby Cartagena.

Seinere la hun ut et nytt innlegg, da bestemoren døde noen dager seinere.

«Nå bestemor også! Jeg er så glad for at jeg ga deg et siste kyss på søndag og tullet deg inn i senga, jeg vil savne deg for alltid», skrev hun.

Saken vekker oppsikt i USA, fordi ingen av de avdøde skal ha hatt underliggende sykdommer som familien kjente til. En lege sier saken er «underlig» og det undersøkes om familien kan ha hatt noen sykdommer de ikke visste om.

Myndighetene mener at familiens smitte kan settes i sammenheng med en hestetrener, som ble den første som døde av coronaviruset i New Jersey.

I USA er 11 355 personer smittet, 171 døde og 108 friskmeldt, ifølge NTB.

Hele Norges coronakart