USA trekker 400 fra fronten

Det amerikanske forsvaret kunngjorde søndag at de trekker tilbake 400 soldater fra kampene i Afghanistan. Norske soldater deltar i denne operasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 1.000 amerikanske regulære og spesialstyrker har kjempet mot al-Qaida-krigerne i «Operasjon Anaconda» som startet 3. mars.

Et ukjent antall norske kommandosoldater deltar også i «Operasjon Anaconda», men det er uklart hvilken rolle de har spilt i kamphandlingene de siste dagene.

De 400 soldatene kom tilbake til basen i Bagram etter å ha blitt jaget ut av fjellene av kjempende al-Qaida-krigere og Taliban-ekstremister, ifølge talsmenn for de amerikanske styrkene.

- Vi vil få 400 fra våre tropper ut. Jeg tviler på at noen av dem kommer tilbake hit, sier en talsmann for de amerikanske styrkene.

Ifølge major Brian Hilferty, som er talsmann for den amerikansk-styrte operasjonen, er oppdraget «ikke over», men at akkurat «denne fasen» er over.

Også sist lørdag møtte al-Qaida-krigerne og deres allierte angrepsstyrken med en intens motstand, og de klarte å drive amerikanerne tilbake under kamper.

(NTB-AFP-Reuters)