USA trekker sak mot Apple

Klarte å bryte seg inn på terrormistenkts mobil selv.

USAs justisdepartement sier de har kommet inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook og trekker derfor saken mot Apple. 
Foto: NTB Scanpix
USAs justisdepartement sier de har kommet inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook og trekker derfor saken mot Apple. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs justisdepartement sier de har hacket seg inn på telefonen til terrormistenkte Syed Farook og trekker saken mot Apple, ifølge NTB. 

Departementet ber dermed retten om å annullere kjennelsen som pålegger Apple å hjelpe FBI med å lage en bakvei forbi sikkerhetsinnstillingene på telefonen til mannen som sammen med sin kone skjøt og drepte 14 personer på en julefest i San Bernardino i september i fjor, skriver nyhetsbyrået.

Inspirert av IS FBI har nemlig vært i besittelse av avdøde Farooks Iphone 5C og har villet få tilgang på den - uten å lykkes før nå.

Departementet leverte en begjæring til domstolen for å tvinge teknologiselskapet om å hjelpe etterforskerne å utvikle en spesialaget programvare som de kan bruke for å få tilgang til data på Farooks telefon - som retten ga dem medhold i.

Først ville departementet at Apple skulle gjøre det mulig for dem å prøve ut så mange passordkombinasjoner som de har behov for, før de deretter ønsket at Apple skulle hjelpe dem med å finne en rask metode å få prøvd ut ulike kombinasjoner på.

Men Apple nektet.

Automatisk sletting I kjølvannet av Edward Snowden-saken og avsløringene om myndighetsovervåking, kom det en software-oppdatering på alle Apple-produkter i september 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer