USA trekker seg fra FNs menneskerettsråd

USA trekker seg fra FNs menneskerettsråd, opplyser landets FN-ambassadør Nikki Haley.

TREKKER SEG: USAs FN-ambassadør Nikki Haley sier USA ikke vil være medlem av en «hyklersk» organisasjon som gjør menneskerettighetene til latter. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Scanpix
TREKKER SEG: USAs FN-ambassadør Nikki Haley sier USA ikke vil være medlem av en «hyklersk» organisasjon som gjør menneskerettighetene til latter. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld kunngjorde USAs FN-ambassadør Nikki Haley at regjeringen til Donald Trump har besluttet å trekke seg fra FNs menneskerettighetsråd.

Under en pressekonferanse beskyldte Haley rådet for å ha en kronisk slagside mot Israel, noe menneskerettighetsaktivister frykter vil vanskeliggjøre utviklingen av menneskerettighetsarbeid globalt, melder Reuters.

- De fortjener ikke navnet sitt, sa Haley.

- Hyklersk og selvsentrert

Videre kritiserte hun Russland, Kina, Cuba og Egypt for å kneble USAs forsøk på å reformere rådet. Hun kritiserte også nasjoner, som deler USAs verdier, som oppmuntret USA til å ikke trekke seg, «men samtidig ikke var villig til å utfordre den nåværende situasjonen på alvor.»

- Hvis menneskerettsrådet skal angripe land som følger menneskerettighetene og forsvare land som bryter dem, skal ikke USA støtte dem på noen måte som gir dem troverdighet.

- Det er en hyklersk og selvsentrert organisasjon som gjør narr av menneskerettighetene. Situasjonen har blitt verre. Jeg vil gjøre det helt klart at dette ikke er et steg bort fra våre forpliktelser til menneskerettighetene. Mange land som ikke har frihet ønsker at rådet ikke skal være effektivt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer