- USA trenger mer tid i Irak

Bursdagshilsen fra president Bush på fireårsdagen for krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President George W. Bush ber påny det amerikanske folk om tålmodighet for å vinne krigen i Irak. USA har mer å tape på å trekke seg ut nå enn å fortsette, framholder Bush.

Dagen før fire års-bursdagen for USAs invitasjon sa Bush i en TV-tale at det er mulig med suksess, men at det «vil kreve måneder, ikke dager eller uker».

Det var ikke svaret Demokratene flagger for etter forsterkede krav om at USA trekker seg ut av krigen. «Oppryddingen» etter Saddam Hussein  er blitt adskillig lengre og dyrere enn Bush-administrasjonen noen gang har beregnet - uten seier i siktet.

- Kan dukke opp fra kaoset -

Opptrappingsplanen med 21.500 nye soldater for å sikre hovedstaden Bagdad og Anbar-provinsen er avhengig av mer tid for å virke. Det vil fortsatt være gode dager og dårlige dager foran oss, sa Bush.

- Det er fristende å se på utfordringene i Irak og konkludere med at det ville vært best å pakke sammen og reise hjem. Det kan være bra på kort sikt, men jeg tror at konsekvensene for amerikansk sikkerhet vil være totalt ødeleggende.

- Terroristene kan dukke opp fra kaoset med et trygt tilfluktssted i Irak, som vil erstatte det de hadde i Afghanistan, og som ble brukt til å planlegge angrepene 11. september 2001, sa Bush ifølge NTB - AFP. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer